woensdag 3 maart 2010

maandag 22 februari

We moeten erg vroeg op want vandaag vertrekken we op safari. We hebben rond de middag met Emma in Iringa afgesproken. Wij zijn wat te vroeg, hebben nog niet gegeten en besluiten om onze middagpauze door te brengen op restaurant. Maaike en Charlotte gaan voor de scampi’s – ja ook hier kun je dit krijgen. Ikzelf ga voor de tilapia. Daarna zoeken we een bank om onze shillings om te wisselen in dollars. We hebben een probleem. Alle banken die we aflopen hebben te weinig dollars in voorraad liggen. Ten einde raad bellen we de gids die Tony en Ingrid voor ons hebben geregeld op. Hij vertelt ons dat hij er onmiddellijk aankomt en alles voor ons zal regelen.
Wanneer we Esau- onze gids- ontmoeten, hebben we een goed gevoel. Ingrid vertelde ons trouwens dat Esau echt een goede gids is en we hem zeker kunnen vertrouwen. Wanneer we alles hebben geregeld is het al te laat om het park nog binnen te gaan. Essau raadt ons aan om buiten het park te slapen. Dit komt goedkoper uit voor ons. We vertrouwen hem en als we daar aankomen zijn we heel blij dat we dat gedaan hebben. De huisjes, gemaakt uit bamboe zien er paradijselijk uit. We verkennen het domein wat en drinken daarna wat in de bar.
We babbelen wat met Esau en hij weet ons heel wat interessante dingen te vertellen. Ook raadt hij ons enkele mooie plaatsen in Tanzania aan. Daarna is het tijd om te eten. We voelen ons verwend. Maar dat mag wel eens. Het doet deugd om eens niet zelf te moeten koken, afwassen, … Het is dan ook vakantie voor iets.
We kruipen vroeg onder de lakens, want het was vroeg dag en morgen wordt het nog vroeger.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten