woensdag 24 maart 2010

maandag 22 maart

Onze laatste week of beter onze laatste 5 dagen op school zijn van start gegaan. We kunnen ons nog levendig het moment voorstellen toen we hier aankwamen. Voor sommigen klinkt het misschien niet zo leuk maar eerlijk als we zijn: we willen nog helemaal niet terug!
Veel tijd om te kniezen hebben we deze morgen niet aangezien we in een rush moeten opstaan.
Charlotte is al iets vroeger uit de veren en besluit om teacher Daniel te vragen wanneer we precies aanwezig moeten zijn om te assisteren gedurende onze examens. In allerijl komt ze aangespurt en weet ze ons te vertellen dat we normaalgezien al een uur aanwezig moesten zijn.
Blijkbaar krijgen alle leerkrachten een klas toegewezen en deze moeten ze van 8 tot 17 uur begeleiden.
Dit wisten we dus niet en met schaamrood komen we aan in de grote zaal waarin een 6tal klassen examen aan het afleggen zijn.
Voor iedere klas is er een begeleider. De leerkrachten zijn er wel maar echt controleren dat is niet voor vandaag. Leerlingen profiteren hiervan en geven elkaar soms een antwoord door of spieken. Wij laten dit niet gebeuren en af en toe wijzen we een leerling erop attent dat hij of zij nog steeds bezig is met een examen.
Om 17 uur zit de eerste examendag erop. Maaike en mezelf hebben vandaag ook ons eerste examen gegeven en stiekem zijn we een beetje fier op onszelf. Voor Charlotte is het al haar 2e examen.
Overdag hebben we al een deel van onze examens kunnen verbeteren maar om 17 uur zijn we er nog niet van verlost en verbeteren erop los.
’s Avonds spelen Charlotte en mezelf het franse spel met klas 7.
Ze vinden het leuk maar wat de Franse uitspraak betreft is er nog heel wat werk aan de winkel … Maaike moet wegens een misverstand nogmaals een examen van Engels geven.
’s Avonds wordt er nog vlijtig gewerkt en daarna zoeken we met zijn allen dromenland op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten