woensdag 24 maart 2010

woensdag 17 maart

Naast lesgeven, hebben we in de late namiddag terug afgesproken met de jongens van Nederland. We bezoeken eerst het ziekenhuis van Mafinga. Hier lopen zij stage en kunnen ons dus heel wat vertellen. Uitgeregend krijgen we een rondleiding. We moeten toegeven dat onze ziekenhuizen net iets beter zijn. Mensen die moeten onderzocht of geopereerd worden moeten hun beurt afwachten. Wanneer de shift van de dokters erop zit, hebben deze mensen voor niets gewacht en moeten de volgende dag terugkeren.
Een ziekenhuiskamer is precies een grote kamer met daarin 12 tot 15 bedden. Privacy is er niet tenzij je betaalt voor een privékamer. Tijdens het bezoekuur kan iedereen je dan ook zien liggen of de gesprekken horen. Ziek worden is hier dus geen lachertje en je weet wat te betalen. Zwangere vrouwen en kinderen onder de 5jaar hebben wel recht op een gratis ziekenhuisopname.
Na het bezoek nemen de jongens ons mee naar hun huisje. Ze voorzien ons van de nodige warme kledij. Daarna doen we met zijn allen inkopen zodat de jongens voor ons een heerlijke maaltijd kunnen bereiden. Koken doen we bij ons thuis aangezien wij op alles voorzien qua kookmateriaal. Ze doen erg hun best om voor ons te kokkerellen. Als we het geweten hadden, hadden we ze vroeger uitgenodigd om te koken voor ons. We krijgen rijst met kip en een mangosausje. Het leest minder smakelijk dan het was. Alleen mogen ze de volgende keer hun rood pepertje gerust achterwege laten.
Na het eten worden we nog verwend met een fruitsalade met alle het mogelijke fruit dat je hier kan vinden.
Het smaakt overheerlijk. Na de afwas spelen we nog een kaartspel en wordt er nog over koetjes en kalfjes gebabbeld. Het was een fijne avond maar dan is het alweer de hoogste tijd om andere oorden op te zoeken. Droom zoet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten