zondag 7 maart 2010

Zaterdag 6 maart

Onze voormiddag start iets later dan gepland maar dan is het de hoogtijd om op te staan. Vandaag organiseren we de langverwachte miss and mister southernhighland. De leerlingen van klas 5, 6 en 7 mogen meedoen. Maar niet iedereen blijkt fan te zijn van ons voorstel dus doen enkel zij mee die willen.
Na heel wat voorbereidend werk zoals het maken van strikken, ,naamkaartjes, alles noteren op blaadjes, …
maken we onszelf wat op.
Het begin loopt wat moeizaam maar eenmaal de leerlingen het gewend zijn om vooraan te pronken, gedragen ze zich als echt missen en misters.
Onze show bestaat uit verschillende rondes waarin de leerlingen zich telkens moeten bewijzen. Na iedere ronde vallen er enkele leerlingen af.
Onze eerste ronde is een dancebattle voor de meisjes en een voor de jongens. Op een bepaald liedje moeten de leerlingen het beste van zichzelf geven. Voor ons – de jury- is het moeilijk om telkens een keuze te moeten maken wie afvalt. Maar we moeten …
Daarna volgt de abc-quiz. Er worden meerkeuzevragen gesteld en aan de hand van kaartjes geven de leerlingen het juiste antwoord. De leerlingen met een foutief antwoord vliegen er meteen uit.
Om tot de 5 laatste kandidaten te komen organiseren we een vragenmoment. De leerlingen krijgen een bepaalde vraag zoals “wat zou jij dan als je heel veel geld had?”. Op basis van hun antwoord beslissen wij of ze door mogen of niet.
Wanneer we 5 jongens en 5 meisjes hebben gekozen is het tijd om hen wat op te maken.
De meisjes worden verkleed en wat opgemaakt de jongens krijgen een strik en een hoed.
Op een swingende beat mogen ze als echt mannequins op het podium wandelen.
Het meisje en de jongen die het beste antwoord geeft op de laatste vraag,”waarom zou je de nieuwe miss of mister moeten worden?” is voor ons de nieuwe miss en mister.
Voor ons is het vlug duidelijk wie de winnaars zijn en ook de leerlingen zijn duidelijk tevreden met de keuze.
Iedereen plaçeert nog een laatste vreugdedansje en daarna is het tijd voor alle leerlingen om zich te wassen.
’s Avonds kruipen we heel vroeg in ons bedje om het weinig slapen van de vorige nacht in te halen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten