woensdag 3 maart 2010

dinsdag 23 februari

Om 5 u gaat onze wekker af. Want om kwart voor 6 worden we aan de ontbijttafel verwacht. We worden opnieuw verwend. Een Spaanse omelet stilt onze eerste vroege honger. Een half uur later dan gepland vertrekken we eindelijk op onze langverwachte safari. We zijn nog niet eens in het park en het landschap is al bewonderenswaardig. Onze 1e vreugdkreet is een feit wanneer we de eerste giraffen en olifanten zien. Deze dieren zijn nog mooier en groter dan we gedacht hebben.
Wanneer we door het adembenemende landschap rijden is het net alsof we naar The Lion King aan het kijken zijn. Alleen spelen wij dit keer de hoofdrol. We rijden van 8u tot 14 uur door het park. Wat we allemaal te zien krijgen, is onbeschrijfelijk. We proberen om zoveel mogelijk op beeld vast te leggen maar eigenlijk moet je dit alles zelf zien, ruiken, voelen om te weten wat een safari is. Wij zijn onze ouders en Charlotte in het bijzonder haar mamy alvast eeuwig dankbaar dat we dit mogen doen.
Dit beseffen we des te meer wanneer we de vele Afrikaanse dieren door het landschap zien paraderen. De vele zebra’s, pumba’s, jakhalzen, krokodillen, bavianen, nijlpaarden, gazellen, kameleons, elanden, leeuwen en zelfs een hyena zorgen ervoor dat onze dag niet meer stuk kan.
’s Middags worden we verwacht om iets te eten op de plaats waar ook onze banda’s zijn. Dit zijn kleine metalen hutjes waarin bedden staan. Hierin zullen we deze nacht dromen over de vele prachtige dingen die we die dag gezien hebben. Dan nemen we een uurtje rustpauze. We genieten van de zalige natuur en het kabbelende water van het meer. Om 16 uur zetten we onze tocht verder. Het wordt een ritje van anderhalf uur. Nu is het echt wel prachtig om door het park te rijden. Dit doordat we alle dieren samen zien en het niet meer zo drukkend warm is. Na het ritje verfrissen we ons wat vooral we gaan eten. De kip met frietjes gaan heel vlot binnen. We kaarten nog wat na over al onze indrukken en gaan daarna slapen. Het was een vermoeiende maar wel super trip. Dit kunnen ze ons alvast niet meer afnemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten