woensdag 17 februari 2010

zondag 14 februari

We staan vroeg op want we hebben veel voorbereidingwerk voor de volgende week.
Om 2 uur komt Tula, de secretaresse van de school, ons halen in ons huisje. Ze heeft ons uitgenodigd om bij haar te komen eten.
Ze heeft voor ons een speciaal soort rijst Рpilowe- gebakken met daarin aardappelen en kip. Ze heeft ook voor ons frisdrank en bananen gekocht. We voelen ons erg vereerd en zijn haar dan ook dankbaar. Dit tonen we haar door haar een cadeautje te geven Рeen potje gezichtscr̬me en nagellak. Ze is er blij mee en test onmiddellijk de kleur uit.
Na het eten wil ze een foto met ons. Het wordt een hele fotoshoot.
Ook weet ze ons enkele interessante weetjes te vertellen.
We sommen ze even voor u op:
Opgelet, dit is niet voor gevoelige lezers!... U bent gewaarschuwd!
In ‘the bush’ geloven de mensen dat wanneer een vrouw een tweeling krijgt, zij behekst is. De 2 kinderen mogen niet in leven blijven en worden koelbloedig afgemaakt.
Wanneer iemand een albinokind krijgt, worden deze letterlijk afgeslacht. Men gelooft dat men voor ieder stukje van het lichaam van een albino geld krijgt.
Gelukkig komen deze wrede dingen niet meer voor in de steden of dorpen. Mensen zijn hier ontwikkeld en opgeleid en weten dus beter.
Dan wist ze ons ook te vertellen dat mannen hier graag meerdere vrouwen zouden hebben maar dat dit tegenwoordig niet zoveel meer voorkomt.
Oohja, indien u het beu zou zijn om in België een te hoge huurprijs te betalen, dan moet u zeker een huisje in Tanzania huren. Tula betaalt voor een knus huisje (je kan het vergelijken met een degelijk kot) 10 000 shilling per maand. Dit is iets meer dan 5 euro per maand.
Ook vroegen we ons af hoeveel een leerkracht hier per maand verdient. Dit is blijkbaar afhankelijk van de duur van je studies. Wanneer je voor leerkracht studeert aan de hogeschool (2 jaar) verdien je 200 000 shilling (= 100 euro) en als je gestudeerd hebt aan de universiteit (4 jaar) dan krijg je per maand 500 000 shilling (= 250 euro).
De tijd vliegt voorbij en we haasten ons terug naar de school. We hebben de leerlingen namelijk een minidisco belooft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten