zaterdag 13 februari 2010

donderdag 11 februari

In de namiddag worden we plots door een madam geroepen. Blijkbaar is er iets te doen in de grote zaal. Uit pure nieuwsgierigheid gaan we een kijkje nemen. De hele school zit voor het podium waarop mama Mungai en de headteacher zitten. Er wordt een hele preek afgegeven door mama Mungai. Ze weet de leerlingen te vertellen wat ze moeten dragen op welk moment. Enkele leerlingen worden aangesteld om levende paspop te spelen en zo lijkt alles duidelijk. Ook wordt er een hele lijst van regels voorgelezen. Voor ons is het een saaie bedoening. Ten eerste begrijpen we er niets van en ten tweede is het echt wel saai. Gelukkig spelen Huruma en teacher Ally op sommige momenten tolk voor ons zodat we toch niet helemaal in slaap vallen.
De regels hier zijn net iets extremer dan bij ons in Belgiƫ.
Afhankelijk van wat de leerlingen mispeuterd hebben, zijn er verschillende straffen.
Dit gaat van brieven schrijven waarin je uitlegt waarom je dat mispeuterd hebt tot het kuisen van de klassen en zelfs stokslagen bij een ernstige misdaad.
De meisjes die iets kleins fout gedaan hebben worden 3 keer geslagen op de handen. Bij iets groter is dit 6 keer. De jongens worden geslagen op hun achterwerk. 3 keer voor iets kleins, 6 keer voor iets groot. Enkel de headteacher mag deze slagen uitdelen en uitzonderlijk de klasleerkrachten. Gelukkig zijn wij interims en moeten deze vreselijke straffen niet uitvoeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten