zaterdag 13 februari 2010

vrijdag 12 februari

Met het geld die we ingezameld hebben dankzij de koekjesverkoop kunnen we de leerlingen vanaf vandaag iedere dag muziek geven. We hebben namelijk een cd-speler gekocht.
Via deze weg willen we jullie nogmaals bedanken voor het massaal kopen van koekjes. U hebt ervoor gezorgd dat de kinderen heden ten dage een nog grotere glimlach op hun snoetje tevoorschijn kunnen toveren.
Als we de cd-speler willen uittesten, werkt deze de eerste 5 minuten. Daarna komt er helemaal geen geluid meer uit en slaat alles tilt. We besluiten om terug naar de winkel te gaan. Voor alle zekerheid nemen we teacher Ally mee. Hij is de muziekleerkracht en tevens onze leerkracht Swahili. Normaal hadden we deze namiddag met hem afgesproken om les te krijgen. Maar door deze onverwachte omstandigheden ging dit dus alweer niet door.
Onze cd-speler kan hersteld worden maar daarvoor moeten we eerst 3 keer heen en weer lopen van de school naar winkel en terug. De ene keer lopen we de weg met cd- speler, de andere keer zonder. De plaatselijke bevolking heeft er blijkbaar plezier in en wanneer we een derde keer met Cd speler passeren klappen de mensen voor ons. Wij voelen ons een beetje gegeneerd maar we hebben het er allemaal voor over en zijn tevreden wanneer de muziek door de boxen dreunt.
’s Avonds organiseren we voor de klassen 5, 6 en 7 een minidisco.
De leerlingen genieten er duidelijk van en er wordt heel uitbundig gedanst tot teacher Daniel het feestje komt beƫindigen. Blijkbaar mag er enkel op zaterdag en zondagavond een disco worden gehouden. Vanaf nu weten we dat dus ook.
Ook wij toveren die avond een glimlach op ons gezicht. Eindelijk is het zover. We kijken er al weken naar uit en vanavond gebeurt het. We leren het Afrikaanse nachtleven kennen. Huruma begeleidt ons naar een ondergrondse ‘discotheek’. Wij zijn er de eerste en besluiten om de dansvloer al in te wijden. Na een tijdje stroomt het volk toe. Dansen kunnen ze hier zeker en vast. Al vlug socializen we met enkele Afrikanen in een danstaal want het Swahili blijft voor ons nog steeds een onverstaanbare taal.
Wanneer we merken dat de Afrikanen niet zo goed tegen bier kunnen, besluiten we wijselijk om naar huis te gaan. Op een deftig uur zijn we terug thuis
We hebben genoten van ons avondje en met suizende oren vertrekken we richting dromenland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten