zaterdag 6 februari 2010

donderdag 4 februari

Vandaag ontdekten we enkele talenten die ooit de Olympische spelen zullen winnen, wat hardlopen betreft. Voor de sportles spelen we enkele varianten van estafette. We werken klasdoorbrekend. Op die manier heerst er een soort competitie en dat geeft een zalige sfeer.
Iedereen is laaiend enthousiast en de tijd passeert razend vlug.
In de vooravond komen de meisjes van klas 7 ons terug een bezoekje brengen. We worden overstelpt met brieven, kaartjes en allerlei lekkers.
Blijkbaar vinden ze het super om les en activiteiten van ons te krijgen. We weten nu al dat er tranen zullen rollen wanneer we terug naar huis zullen gaan.
Deze meisjes genieten zo ontzettend van onze komst hier en we krijgen het telkens warm vanbinnen wanneer we hun briefjes lezen.
Maaike en mezelf geven vanavond activiteit aan de leerlingen van klas 1 en 2. We hebben terug kleurplaten voorzien. Dit doen ze nu eenmaal het liefst. Een echte activiteit geven aan hen is moeilijk omdat ze niet altijd evenveel Engels begrijpen. Wanneer je iets probeert uit te leggen aan hen staren ze je dan meestal aan met van die grote puppy-ogen.
We leggen ondertussen ook wat dansmuziek op. Veel leerlingen laten het kleuren al vlug voor wat het is en beginnen spontaan te dansen. Het is machtig om zien hoe het ritme en het dansgevoel er hier al van kleinsaf inzit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten