donderdag 4 februari 2010

woensdag 3 februari

We hebben de nacht goed overleefd. De groene monsters en angstaanvallen zijn gebleven waar ze horen.
Vandaag is er ook – na 3 maand tijd- terug internet op school. We mogen van geluk spreken dat de internetpanne voor onze aankomst gebeurd is.
Dat wil dus zeggen dat we in principe wat meer op internet kunnen. Maar we beperken ons nog steeds omdat we meer willen genieten van het Afrikaanse landschap dan van het Afrikaanse surfen.
Vandaag maakten we ook een praatje met de headteacher. Hij bood ons zelfs aan om volgend jaar terug te komen naar Mafinga en te werken op deze school.
Er was wel één voorwaarde waaraan we moeten voldoen en deze is trouwen met een Tanzaniaan. Het is een mooi aanbod maar we hebben toch vriendelijk bedankt.
In de namiddag profiteren we ervan om onze lessen voor te bereiden. De zon is niet van de partij dus worden we ook niet afgeleid. Het is zelfs zo erg dat de zon ingeruild wordt voor een tropische regenbui. We hopen dat het vele water die uit de lucht valt ergens wordt opgevangen en terug door onze kraan stroomt. We zitten namelijk al 2 dagen zonder water.
Maar dat weerhoudt ons niet om heerlijk te koken. Op het menu van vandaag staan voor ’s middags lookbroodjes en voor ’s avonds een zakje Knorr-pasta.
Wanneer we ’s avonds een activiteit geven, valt plots de elektriciteit uit. Nadat we de kinderen rustig hebben gekregen – het was pikdonker zonder licht- besluiten we om met zijn allen wat liedjes te zingen. Geen elektriciteit hebben kan nog gezellig zijn.

1 opmerking:

  1. hallo iedereen,

    altijd leuk om iets van jullie te lezen, heel vaak met de glimlach.
    laat de Knorr pasta jullie smaken, indien gewenst kan ik nog wel enkele pakjes opsturen.

    groetes,
    tante martine

    BeantwoordenVerwijderen