dinsdag 2 februari 2010

maandag 1 februari

Vandaag is het voor mij de drukste dag qua lesgeven. Maaike en Charlotte profiteren van hun vrij moment en bezoeken het dorp – voor ons de markt. Naast de nodige inkopen laten ze zich verleiden door de prachtige Afrikaanse stoffen. Beiden kopen ze enkele meters stof. Deze keer geen tafelkleedjes of motiefjes die lijken op bomma’s gordijnen. Ze voelen zich beiden nog niet voldaan en kopen elk nog een paar slippers. Tijdens het voorbereiden van onze lessen wordt plots op de deur geklopt. Het is Roda. Ze wil ons chapati leren maken. We laten alles onmiddellijk vallen en zetten onze koksmuts op.
We weten nu al dat jullie zullen smullen wanneer we dit voor jullie zullen klaar maken. Als ik jullie was, zou ik al beginnen watertanden.
Wij deden het alvast. En van al dat eten te zien kregen we zelf honger en zin in iets zoet.
We besluiten om wentelteefjes te maken. Alle ingrediënten zijn voorhanden en moeilijk is het niet, een ideale maaltijd dus.
En gesmaakt heeft het zeker. Ook ‘the madams’ en teacher Ruth die proefden van deze Belgische maaltijd gaven ons de goedkeuring.
Teacher Ruth vindt het zelfs zo lekker dat ze ons uitnodigt bij haar thuis om haar kookkunsten eens te tonen. We zijn benieuwd… Wat het wordt laten we u binnen 2 weken weten.
’s Avonds geven we terug een uur en half activiteit. Daarna bekijken we nog 1 aflevering van gossip girl en kruipen in ons nestje. We moeten morgen namelijk terug vroeg op om les te geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten