zondag 21 februari 2010

zaterdag 20 februari

Het belooft een drukke dag te worden. Dus moeten we vroeg uit de veren.
We gaan naar de markt, want we hebben heel wat zaken nodig. Om te beginnen kopen we allerlei cadeautjes voor de kinderen. Deze zullen we vanmiddag uitdelen, tijdens de zangcompetitie die op school plaatsvindt.
Daarnaast kopen we ook nog heel wat eten, want vanavond organiseren we voor de leerkrachten die willen een etentje, met alles erop en eraan. Na een vermoeiende winkelvoormiddag, blazen we uit in een restaurantje. Ja u leest het goed, zelfs in Mafinga hebben ze een restaurant. We laten ons verwennen met Afrikaanse loempia’s en een bijhorend soepje als voorgerecht en als hoofdgerecht kiezen we kip met frieten. Het smaakt overheerlijk. En we hebben er spijt van dat we deze plaats nu nog maar hebben leren kennen. We denken dat we decadent gedaan hebben, maar als we de rekening zien is niets minder waar. Voor spijs en drank betaalden we slechts 10 euro voor ons alle 3 samen. We komen hier zeker nog eens terug.
We genieten zodanig dat we de tijd uit het oog verliezen. We moeten snel terug, want er zijn nog heel wat voorbereidingen voor de namiddag en de avond.
Terwijl Charlotte de ‘singing competition’ voorbereidt, maken Maaike en mezelf iets gezelligs van de leraarskamer.
Na wat technische problemen kunnen we eindelijk beginnen aan het echte werk, de kinderen geven het beste van zichzelf en wij genieten van de vele Afrikaanse talenten. Om 17 uur moeten we de show stilleggen omdat het dan tijd is voor de kinderen om zich te wassen. Niet iedereen heeft zich echter van zijn beste kant kunnen laten zien en we besluiten om de zangwedstrijd morgen verder te zetten.
Wij spoeden ons naar ons huisje, want we moeten nog heel wat groenten snijden voor ons Belgisch feestje van deze avond.
Gelukkig zijn er heel wat helpende handen die ons werk verlichten.
Na 3 uur koken kunnen we eindelijk onze gasten ontvangen.
De leerkrachten zijn onder de indruk van de ingerichte leraarskamer en van het lekkere eten. Vooral het aperitiefgedeelte valt goed in de smaak. Op het menu van deze avond staat als voorgerecht een groententortilla, gevolgd door een groentenspaghetti en als toetje de echte Belgische wentelteefjes.
Het is een fijne avond en dit vinden de leerkrachten duidelijk ook. we worden heel uitvoerig bedankt en met een grote glimlach gaat iedereen huiswaarts.
We besluiten dat we onze berg afwas zullen uitstellen tot morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten